четвъртък, 25 август 2011 г.


Здравето, Българино!

Здравето, Българино! е съвместна инициатива на националния здравен портал Фрамар и вестник Български лекар.
Ние и нашата аудитория от над милион посетители месечно смятаме, че е дошло времето да зададем подходящите въпроси на политическите партии, регистрирани да участват в Избори 2011.
Моментът е назрял - никога темата за здравето не е била така „болна" за населението на България. На едно от първите места в Европа сме по ранна смъртност, живеем некачествено и кратко, а лошата система на здравеопазване е проблем за всички нас, без разлика от цветове и партийни пристрастия.
Едва два месеца преди изборите, а темата за българското здраве все още не присъства никъде в предизборните платформи и обещания. Нея я няма, дали тя пак не е забравена?
В хода на националната кампания „Здравето, Българино!", ние искаме да предложим на кандидатите за президент и за кметове по места да заявят позицията си пред милионна аудитория. Нека да чуем нещо повече за личния им живот и за здравния им статус. Нека за първи път да представим политиците като хора, а не като образи от екрана, които работят със заучени фрази. Темата е важна не само за хората от големите градове, но и за хората от малките населени места, където липсата на лекари и адекватна здравна грижа са причина за обезлюдяване и нисък стандарт на живот.
С тези и други проблеми ще се сблъскат всички кандидати, независимо от поста, за който кандидатстват. Време им е да помислят за това и да решават мъдро, за благото на жителите на страната. Очакваме отговорите им!

Звездни фобии

Звездни фобии

Стивън Спилбърг категорично отказва да се вози в асансьор, изпълнителят на безстрашния Рамбо - Силвестър Сталоун панически се страхува от височина, а Джулия Робърт се ужасява от микроби и бактерии - това са само малка част от страховете и фобиите на световно известните артисти.
  Киану Рийвс не може да разговаря по телефона и винаги се стряска при звън на телефон.
  След убийството на Джани Версаче пък всички знаменитости бяха обхванати от страх от насилствена смърт и се барикадираха. Мадона нареди да изкопаят тунел, който съединява вилата й с морски залив, където денонощно дежури скоростен катер. На вилата на Робърт де Ниро е установена 21-метрова вишка, снабдена с камери, като в тяхното полезрение попада всичко, което се намира наблизо.
  Скандалната Лейди Гага се въздържа от секс, тъй като „сексът с неподходящ мъж може да й развали енергията".
  Том Круз панически се страхува от погледи и на снимачната площадка и е забранил някой да спира погледа си на него за повече от две секунди.
  Рейн Уилсън се старае да не произнася в театъра името на Макбет, Салма Хайек винаги прекрачва прага на помещението с десния си крак, а Катрин Зита-Джоунс е една от най- суеверните актриси в Холивуд. Тя не изпуска възможността да плюе през рамото си и никога не подава солницата през масата. От сол се бои и Роби Уилямс.
  Робърт Патисън, който изигра вампира в „Здрач", се страхува от най-различни неща. Той не продължава пътуването си, ако пътя му е преминала черна котка и винаги избягва числото 13. Мартин Скорсезе пък не обича числото 11. Никога няма да паркира на свободно място, което е 11-то, дори да няма други свободни места. Парис Хилтън е убедена, че ако си пожелаеш нещо в 11:11 желанието ти ще се сбъдне.
  Звездите обожават да носят най-различни талисмани. Лучано Павароти никога не излизаше на сцената без извит пирон в джоба и стотинка в обувката. А Уди Алън понякога нарочно облича дрехите си на обратно - той вярва, че това му носи щастие.