четвъртък, 18 август 2011 г.

Денят на здравето е сряда

Денят на здравето е сряда
Сряда е най-здравословният ден от седмицата, твърдят британски изследователи, цитирани от в. "Дейли експрес".
  В този ден хората най-съвестно изпълняват здравословните препоръки - отърсват се напълно от характерните за уикенда "лоши навици", спят осем часа през нощта и са най-склонни да консумират пет порции плодове и зеленчуци.

За здрав стомах кора от върба

За здрав стомах кора от върба
При разстроен стомах помогнете си с кора от върба.
Домашният лек се приготвя като залеете насит­нена върбова кора с 1 чаена чаша вряща вода и ос­тавите сместа под капак на бавен огън да ври 20 минути.
След като изстине отварата, прецедете я и изстискайте ко­рите. Вземайте по 1 супена лъжи­ца от течността 3-4 пъти днев­но.

Коликите при бебетата и как да ги успокоим

Коликите при бебетата и как да ги успокоим
Само седмици след раждането, бебетата са нападнати от големия си враг - коликите. Те ги карат да плачат през цялото време. Какво можете да направите, за да помогнете?  Грижите за новороденото, особено ако то е първото ви дете, си е голямо предизвикателство за всеки родител. Но когато бебето е с колики, става още по - трудно.
  Колики е термин, използван да се опише неконтролируем плач на здраво бебе под три месечна възраст, което няма обяснение. Малките бебета плачат без видима причина, особено в началото на вечерта.

Камъни в бъбреците?

Камъни в бъбреците?
Камъни в бъбреците-неприятно страдание, срещано главно при мъжете,на възраст30-60г, но и при деца.Характеризира се със
силна болка, повръщане,не рядко и кръв в урината.Нефролитиазата-процес на образуване на камъни в бъбреците се дължи на нарушения в обмянятя на веществата(метаболизма),свързани с режима на хранене.Според химичния си състав бъбречните конкременти могат да бъдат:УРАТНИ,ОКСАЛАТНИ,ФОСФАТНИ,ЦИСТИНОВИ и СМЕСЕНИ.Лечението е медикаментозно,литотрипсия
(разбиване с ултразвук) или оперативно отстраняване. Показано е приложението на обезболяващи средства.Сравнително нов медикамент представлявя Фармалит Нео,съдържащ естери на висшите мастни ненаситени киселини в извлек от слънчогледови семки.Медикаментът успешно се използва в профилактиката и разбиването на уратни и уратно-смесени камъни в бъбреците.Ефектът след 1-2 мес приложение е поразителен!Разтварят се и големи камъни- до 20мм, превръщащи се в песъчинки, които се отделят с урината и изчезват!Ехографията преди и след употребата му доказва това!Разтворът е хранителна добавка, безвредна за организма,която се отпуска без лекарско предписание в аптечната мрежа!Приложим е и при деца над 3 г възраст!Предпочитан е при бременни и жени, податливи на коли и други банални, бактериални инфекции, тъй като изчиства идеално урината и бъбреците от микроорганизми.

Талцид- убиец на киселини!

Талцид- убиец на киселини!
Предполагам ви е позната парещата болка в средата на гръдния кош, която най-често е симптом  за киселини или диспепсия( лошо храносмилане).Киселините се дължат на "връщането" на киселини от стомаха в хранопровода, това се дължи на бързото хранене, преяждане или некачествено сдъвкване на храната.В домашни условия можете да си помогнете с ябълков оцет или лимонов сок, разтворени в гореща вода. Да да предпазите стомаха си от неприятната пареща болка избягвайте пържени, мазни храни или храни приготвени със старо олио. Прием на добавки с пектин също благоприятстват срещу киселини, а отвари от билките блатен тъжник, кориандър, джинжифил, мента, лайка или маточина успокояват стомаха и предотвратяват дискомфорта.

Дуфастон - какви са страничните ефекти ?

Дуфастон - какви са страничните ефекти ?
Таблетките Дуфастон се изписват при начален стадий на еднометриоза, поликистозни яйчници или нередовен цикъл.Медикаментът представлява заместител на най-важния женски полов хормон -прогестерона.Ролята на прогестерона е да регулира действието на естрогена върху маточната лигавица и влагалището.

АРНИКА

АРНИКА
Арниката е тревисто дългогодишно растение , с оранжево жълти цветове. Среща се сред горски и планински ливади на мадморска височина над 600м.в Средна Европа, Средна Азия и Северна Америка.В България диворастящо това растение почти не се среща.
Използва се при травми, натъртвания, подкожни кръвоизливи, ставни проблеми, кожни заболявания, леки измръзвания.
Арниката се прилага и при постоперативни и хирургични интервенции.

Ескапел

Ескапел
Ескапел е спешен контрацептив, който се използва до 72 часа след половия акт.Този вид контрацепция се нарича -" таблетка на следващия ден".
Всяка опаковка съдържа само една таблетка. Ескапел предотвратява нежеланата бременност в 84% от случаите, при условие, че таблетката се вземе до 72 часа след половия акт.
Действието на Ескапел се осъществява като се подтиска отделянето на яйцеклетка от яйчниците, възпрепядства оплождането на вече отделената яйцеклетка и пречи на оплодената яйцеклетка да се задържи на стените на матката.
Като странични ефекти при употребата на Ескапел са признаци на гадене, промяна на вида на менструацията, напрежение в гърдите, главоболие, диария.

Авамис

Авамис - назален спрей се използва за лечение на симптомите на алергичен ринит, запушен или течащ нос, кихане, сърбеж, зачервени очи.Симптомите на алергия се проявяват в определено време на годината и са причинени от полени на треви, алегрия към животни, акари и домашен прах. Авамис спада към групата на лекарствените препарати наречени глюкокортикостероиди. Действието на продукта е да намали възпалението причинено от алергия.
Достатъчно е едно впръскване на ден за да усетите облекчение .

Калориите в зеленчуците

Калориите в зеленчуците

Чаша вино за тънка талия

Чаша вино за тънка талия
Не случайно виното е наречено елексир на младостта, елексир на боговете. Почти 40 годишно проучване сочи, че редовната консумация на малки количества вино удължават продължителността на живота. Червеното вино е много добър антиоксидант. Учените твърдят, че пиенето на вино се свързва с намалената опасност от преждевременна смърт или сърдечен удар, инсулти.Разбира се употребата на вино трябва да бъде в умерени количества - една- две чаши на ден.Тъй като защитният ефект на алкохола върху сърцето се проявява само при умерено пиене.
Освен срещу сърдечни заболявания, виното добре влияе и срещу напълняване!