неделя, 14 август 2011 г.

Ползите от магнезия

Шест ползи от магнезия
Магнезият се среща в костите на човешкото тяло, като техен  основен градивен  елемент, съдържащ се също така и в мускулите и в телесните течности.
Негова основна роля е да се грижи за равновесието на нервната система. 
Магнезият участва в повече от триста химически реакции в човешкия организъм, което означава, че недостигът му може да има многобройни последици за здравето. С допълнителен прием на магнезий могат да бъдат преодолени умората, стресът, менструалните болки ...
В природата магнезият може да се открие като съединение с калция. Има го в морската вода, минералните извори и в зеления пигмент на зелените листни растения.
Липсата му в организма обуславя следните симптоми:
- ангина пекторис и остър инфаркт на миокарда
- увреждане на вътрешните стени на кръвоносните съдове
- нарушен метаболизъм на гюкозата
- нарушен оксидационен стрес


Храни богати на магнезий са зърнените-оризови, пшенични и ръжени.Голямо количество магнезий се съдържа в сушените плодове, а също така в авокадото, банани, киви, капини и малини. Както вече споменахме листните зеленчуци са най-добрия източник на магнезий, това са лапада, лозовите листа, листа от рукола, Тъмния или още натуралния шоколад също има съдържа голямо количество магнезий, също така тиквените семки, ленненото семе, слънчогледа и сусама.



Отравяне с етилов алкохол

Отравяне с етилов алкохол
Острото алкохолно отравяне настъпва най-често след консумиране на големи количества спиртни напитки или медицински спирт през устата. По-рядко са описани случаи при бебета, при които той е прилаган върху кожата с лечебна цел, както и случаи на отравяне при инхалиране на изпарения или дори венозно въвеждане. При малките деца интоксикацията може да настъпи и следствие на нерационално прилагане на сиропи с алкохолно съдържание или инцидентно поглъщане на спирт или концентрати (напр. домашно приготвена ракия).

Концентрацията на етиловия алкохол в някои алкохолни напитки и препарати е както следва: ракия/уиски- 40-60%, ликьори - 22 - 50%, вино – 8-16%, бира 3-7%, вода за почистване на уста - 7-27%, афтършейв лосиони - 15-80%, парфюми - 25-95%. Трябва да се знае, че някои от тези продукти съдържат и други токсични алкохоли - като метанол.

Чистият етилов алкохол е безцветна течност с характерна миризма и вкус. Около 20% от погълнатият алкохол се резорбира още в устната лигавица и стомаха, а останалите 80% в тънките черва. Към 15-та минута след приемането половината от погълнатия алкохол е вече резорбиран, а към 30-40 минута концентрацията му в кръвта достига максимум. Резорбцията на алкохола се забавя, при консумирането му след нахранване. Около 90% от етиловия алкохол се подлага на действието на чернодробната алкохолдехидрогеназа и се метаболизира до ацеталдехид, които изгаря до въглероден диоксид и вода. Една част от алкохола се отделя през белите дробове и кожата, около 10 % се отделят непроменени чрез бъбреците.

При алкохолното отравяне се засягат предимно главния мозък, черния дроб, сърдечния мускул, щитовидната жлеза и др. Етиловият алкохол нарушава обмяната на веществата в клетките и промяна в невротрансмитерната медиация,...................................................

Life and Herb LTD - здраве от Африка -представяне и продукти

Life and Herb LTD - здраве от Африка -представяне и продукти
 LIFE&HERB EООД е българска частна търговска компания създадена през 2010г , работеща в три основни направления:
- внос и търговия на билкови продукти и билкови ройбос чайове от далечна Африка.
- внос, търговия и сервиз на богата гама от професионална медицинска апаратура и оборудване.
- внос, търговия и сервиз на апаратура приложима в Естетичната Медицина.

Ние работим с отговорност към здравето на хората. Екипът ни обединява знанията и опита на квалифицирани специалисти – лекари, фелдшери, медицински сестри и други специалисти.
Всички продукти са носители на СЕ марк – индикация за съответствие със съществените изисквания за медицински изделия от клас І.
Идеалът на екипа е задълбочено и внимателно отношение към състоянието на нашите клиенти, прецизност и професионализъм в определянето на нуждите им от специализиран продукт. Ние изпитваме удовлетворение от намирането на навременни и оптимални решения.
LIFE&HERB EООД заедно със своите контрагенти и партньори – една лоялна форма на сътрудничество и ползотворна работа.

Big Tree Nutraceutical е компанията производител и един от партньорите на LIFE&HERB ЕООД. Тя е изцяло отдадена на билкови продукти, специализирана в високо стойностни, ефикасни етно - ботанически продукти, които са продукт на лечебните традиции на Африка.

Компанията непрестанно изследва местните африкански лечебни растения с дълга история на безопасност и ефикасност с намерението да направи тази традиционна мъдрост достъпна за съвременната западна култура по етичен и почтителен начин. Продължават да включват допълнителни лечебни билки в поредицата при откриването им ( само когато се са извършили много задълбочени проучвания върху тях), така че винаги ще сме в състояние да намерим най-доброто от природната фармакопея на Африка тук.

Тъй като продуктите са за подобряване на здравето ви, всички растителни суровини са или отглеждани по биологичен начин или са създадени от дивата природа.
И тъй като дори и биологичните ферми днес са податливи на пестициди донесени от съседни не биологични земеделски стопанства,се правят окончателните строги тестове на остатъци от пестициди (нещо, което малко компании правят) и се отхвърлят всички материали, в които има и най-малката следа от пестициди.
Суровините и готовата продукция никога не са облъчени или химически опушени, но само стерилизирани на суха пара при ниска температура, когато това се налага.
Накрая, пакетираме продуктите в стъкло (единствен опаковъчен материал, който е 100% инертен и непромокаем), което е лесно за рециклиране.

Всичко в тези продукти, които взимате, е в името на качеството - от нашите задълбочени изследвания, внимателното и точно подбиране, и екологичната култивация, до детайлното опаковане и професионализма на произвеждане в лицензирана GMP лаборатория, и цели да улесни вашето изцеление и здраве по най-естествения и доброкачествени начин.

Нека топлото слънце на Африка Ви огрее!