петък, 19 август 2011 г.

В трескавата подготовка за първия учебен ден

Книжарници МИСТРАЛ - 15% отстъпка за ученика!!!
В изтичащите дни на месец август освен, че мислим за последния ни шанс да отидем на почивка, мислим и за предстоящия първи учебен ден на нашите деца.
Всеки знае, какво ни коства на нас родителите този така важен ден. Една седмица (поне) тичане по родителски срещи, на които всички учители започват с благите думи колко се радват, че се виждаме като предисловие на една тема, подкована само от цифри, цифри и пак цифри.
Оказва се, че половината неща по принцип не е задължително да се закупят, но е препоръчително, където е и ключът към същността на разговора ни. Препоръчително до там, че в следващите дни, тези почти ненужни неща, ще бъдат изискани от децата ни - така, че препоръчително е да бъдат закупени.
Започваме от ученическата чанта! Много оспорван аксесоар на ученика, фирмите се състезават да правят все по леки и удобни раници, чанти и какво ли не. Последна мога в ученическите чанти са ортопедичните ранички, които уж не изкривяват гръбнака на ученика ви. А какво ще кажете за съдържимото?
Продължаваме с пълненето на вече закупената раничка, следват тетрадки. Ако ученикът ви има в програмата си 6-7 предмета умножете всичко по 3, тъй като ще ни трябва тетрадка за "работа в клас", тетрадка за" домашна" и още една тетрадка за приумици на учителката.
Ако имате късмета детето ви да е до 7 клас всичко около закупуването на учебници е ОК, но ако детето ви е порастнало малко ще трябва да се бръкнете за около 150-200 лева комплекта.
Страшно ли изглежда до тук?
Не забравяйте, че министерство на образованието след като премахна соц. правилата като неправилни и излишни ги наложи отново уж за по-добро. До 2012 г. всяко училище трябва да има униформа и да накара учениците си да я носят разбира се, което никак не е лесно.
От нас като родители се иска да я купим, а децата ни да я носят.
Тази година се изненадах когато открих, че книжарница Мистрал http://forum.framar.bg/topic965.html предлага онлайн продажби с 15 % отстъпка. Не е за изтърване офертата!